Sådan får du en god nats søvn

Mangel på søvn påvirker vores mentale og fysiske sundhed(som set her https://sleepzone.dk/), så det er vigtigt at finde måder at få en god nats søvn på. Mangel på søvn har været forbundet med øgede ulykker og kan bidrage til kroniske helbredstilstande som fedme, diabetes, hypertension, hjertesygdomme og depression. Det kan også påvirke vores sexlyst negativt. Her er nogle tips til at hjælpe dig med at få den søvn, du har brug for. Hele otte timers søvn hver nat kan hjælpe dig med at føle dig frisk og klar til at møde dagen.

En af de bedste måder at sove bedre på er at etablere en regelmæssig sengetid. Mens din krop og sind har brug for nok tid til at hvile, vil din søvnkvalitet direkte påvirke dine vågne timer. Ved at skabe en regelmæssig sengetid og undgå alkohol, vil du opdage, at du sover bedre om natten og vågner forfrisket og klar til den næste dag. Hvis du oplever uregelmæssige søvnmønstre, kan du prøve at indstille en alarm på samme tid som i løbet af ugen. Hvis du ikke kan vågne op på samme tid hver morgen, skal du tage en lur senere på dagen.

For at minimere mængden af lys, du absorberer, mens du er vågen, skal du slukke lyset fra din mobiltelefon og andre elektroniske enheder to timer før sengetid. Disse enheder udsender ‘blåt lys’, som undertrykker melatonin og forstyrrer søvn. For at gøre det lettere at sove skal du slukke for alle elektroniske enheder mindst en time før sengetid. Hvis du ikke kan slukke dem, skal du bruge et natlys.

Undgå at spise store måltider to timer før sengetid. Din mave kan holde dig oppe, så det er en god idé at undgå store måltider. I stedet kan du spise lette, sunde snacks, der holder dig tilfreds indtil morgenen. Nøglen til at sove godt er at etablere en regelmæssig sengetidsrutine. Du behøver ikke at gå i seng med det samme, så prøv ikke at tvinge dig selv til at gøre det. Det er nemt at gøre og vil i sidste ende fungere.

Et søvnmiljø, der er befordrende for hvile, er en nøglekomponent i god søvnhygiejne. Undgå elektroniske enheder og overdreven lys i soveværelset kan forstyrre søvn. Derudover kan det også hjælpe at sikre, at soveværelset er rent og køligt. En snorkende partner kan være en distraktion og kan gøre det umuligt at få en god nats søvn. Rumtemperaturen skal være kølig, og en pude, der er blød og behagelig, er en nøgle til en god nats søvn.

Et godt soveværelse er mørkt og køligt, og eksperter er enige om, at 60 grader Fahrenheit er den optimale temperatur til at sove. En nylig meningsmåling fra National Sleep Foundation tyder på, at 73% af de amerikanske voksne foretrækker et rum med en lavere temperatur. Nogle bruger nuancer eller en højere alarm. Men hvis du finder ud af, at du ikke kan få en god nats søvn, skal du tale med din læge. Hvis du stadig ikke får en afslappende søvn, kan du prøve disse tips.